Onderzoeken en studies

Onderzoeken en studies

De kwaliteiten van emoe olie zijn al duizenden jaren bekend bij de oorspronkelijke bewoners van Australië. Zij gebruiken het product onder meer voor het bestrijden van kwalen zoals (brand)wonden, gewrichtspijnen, ontstekingen en zelfs insectenbeten.

Huidverzorging op basis van Emoe olie

Emoe olie is buitengewoon geschikt als grondstof voor huidverzorgingsproducten. Dr. Zemstov van de Indiana University School of Medicine deed onderzoek naar de cosmetische toepassing van emoe olie en kwam tot de conclusie dat emoe olie als grondstof beter geschikt is dan minerale olie, de verzorgende werking is beter en dat het verstopt bovendien de poriën niet. Emoe olie irriteert de huid niet en dringt snel door alle huidlagen heen.

Bij analyse van de samenstelling van de vetzuren d.m.v. gas chromatografie, bleek dat emoe olie een hoge concentratie non-polaire enkelvoudige vetzuren bevat, waardoor de snelle penetratie door de opperhuid te verklaren is. (1)

De penetratiegraad is zelfs onderzocht in crèmes gebaseerd op emoe olie, gecombineerd met lidocaïne, een locale anesthetica. Zodat het hechten van wonden en behandelen van pijnlijke plekken bijvoorbeeld door lasertherapie of het geven van een injectie, inbrengen van een infuus met een vrij simpele crème, vergemakkelijkt kan worden.(2)

Wondbehandeling met Emoe Olie

Uit onderzoek door het Harner Burn Centre in de VS naar behandeling van brandwonden met emoe olie is gebleken dat littekenvorming en ontstekingen aanzienlijk verminderd werden, en dat de patiënten zelf het gebruik van emoe olie prefereerden boven ander middelen. (3)

Uit het bovenstaande kan afgeleid worden dat emoe olie een generiek product is om diverse soorten huidproblemen te behandelen. De diverse resultaten hebben we door middel van voor en na foto’s vast kunnen leggen. Bekijk het effect van de wondbehandeling met EmuCare.

 1. Moisturizing and Cosmetic Properties of Emu Oil, a Double Blind Study by A. Zemstov M.D., M.S. Indiana University School of Medicine, Monica Gaddis, Ph.D. Ball Memorial Hospital, Victor Montalvo-Lugo, M.S. Ball Memorial Hospital.
 2. Emu cream assists lidocaïne local anesthetic absorption through human skin by William Code
 3. Burn study results compiled from research by Harner Burn Center
 4. Report emu oil in the Rabbit Ear Comedogenicity testing by univ. of Texas Medical School at Houston Dermatology dept. occupational derm. Lab.
 5. Article: Skin: the importance of the maintenance of the normal skin barrier with emu oil by Dr. Leigh Hopkins
 6. Article: A dermatologist uses emu oil in acute skin care

 

De ontstekingsremmende werking van emoe olie

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de ontstekingsremmende werking van emoe olie. In één van de eerste onderzoeken die uitgevoerd zijn door de universiteit van Adalaide in Australië door Dr. Michael Whitehouse en P. Gosh werd al duidelijk dat onderhuidse zwellingen en ontstekingen met emoe olie verminderd werden. (2). Op dit moment vindt er een onderzoek plaats in het Women’s and Children’s Hospital in Adelaidel Ook daar zijn ze op zoek naar de tot nu toe ongedefinieerde fractie van de olie, die deze werking zou bewerkstelligen.(3)

Overigens is emoe olie in Australië geclassificeerd als pharmaceutisch product en is het geregistreerd in de “Therapeutic Goods Registry”. In een officiële publicatie meldde de Australische autoriteiten dat emoe olie zijn weg zal vinden naar de pharmaceutische en cosmetica industrie.

Onderzoeken, studies en artikelen: Alle bovengenoemde onderzoeken zijn voor u beschikbaar, echter het is ondoenlijk om deze rapporten allemaal op onze website te plaatsen. U kunt altijd een exemplaar bij ons opvragen via ons contactformulier. Wel kunt u een aantal artikelen lezen m.b.t. emoe olie en ontstekingremmende werking.

 1. Effect on Emu Oil on Auricular inflammation induced with croton-oil in mice by A.Lopez, D.E. Sims
 2. Experimental study to determine the anti-arthritic activity of a new emu oil formulation by Peter Gosh, Ph.D. and Michael Whitehouse, D.Phil.
 3. WCH Researchers unravel the mysteries of emu oil: Emus making tracks for our medicine cabinets.
 4. Emu oil; a source of non-toxic transdermal anti-inflammatory agents in aboriginal medicine by:Michael W. Whitehouse and Athol G. Turner
 5. Article with Dr. Thom Leahey of the Arthritic Clinic in Ardmore , OK . Arthritic and pain relieving applications on Emu oil.

 

De vetzuursamenstelling van emoe olie

Emoe olie is een triglyceride. En het bevat meer dan 70% onverzadigde vetzuren. Het grootste gedeelte is oliezuur (± 40%) die als drager fungeert om actieve ingrediënten diep in de huid door te laten dringen. Daarnaast bevatten de onverzadigde vetzuren een aanzienlijke hoeveelheid linolzuur en apha-linoleenzuur, de zogenaamde essentiële vetzuren. Dit zijn vetzuren die niet door het lichaam worden aangemaakt, maar wel onmisbaar zijn voor opbouw en aanmaak van huidcellen.

Volgens Dr. Leigh Hopkins, Pharm. D. in de VS produceren alle cellen namelijk hormonen, die direct afkomstig zijn van deze vetzuren. Deze hormonen beïnvloeden alle aspecten van de activiteiten van een bepaalde cel. Ze spelen een rol in ontstekingen, het genezingsproces en groeien en afsterven van een cel. Als men dus niet voldoende van deze “goede’ vetten consumeert, kan het lichaam niet efficiënt te werk gaan. Emoe olie voorziet dus door middel van zijn essentiële vetzuren in die behoefte om cellen normaal te laten functioneren. Als je de huid ziet als de grootste celwand die er is, kun je zeggen dat een droge, ruwe huid een teken is van een tekort aan essentiële vetzuren.

M.C. Craig-Schmidt, Ph.D. en Paul Smith van de Auburn University in Australië hebben de samenstelling nauwkeurig bestudeerd en in bovenstaande tabel kun je nog eens zien dat de ratio van de vetzuren lijkt op die van de menselijke huid.

 1. The composition of emu oil: the micro view by Dr. Leigh Hopkins
 2. Fatty acid analysis of emu oil by M.C. Craig-Schmidt, Ph.D., Amanda Brown M.S., Paul C. Smith, D.V.M., Ph.D. Auburn University
 3. Fatty acid composition: comparative analysis of emu, ostrich and rhea oil by M.C. Craig-Schmidt and K.R. Willian